.
donderdag 14,
vrijdag 15 en zaterdag 16 januari.

Donderdag nog waat ana het stoeien geweest met de inhoud van de ontvangen mails van leverancier van de staop stoel. Volgens mij heeft hij te veel naar Balkenende geluisterd woensdag jl .....´´met de kennis van vandaag denk ik dat we het vorig jaar anders gedaan zouden hebben´´, zou een antwoord kunnen zijn ,echter hij heeft nog minder tot geen voortschrijdend inzicht en handelt als in 2009 ....d.w.z.NIET adequaat, NIET zorgvuldig en NIET volgens gemaakte afspraken.

Na de vraag aan de vrijwilligers van Wereld ALSdag 2010 ´´weet je iemand die mij zou willen helpen met vertalen van mijn website naar een boek(je) heb ik een leuke en enthousiaste reactie gehad . Vrijdag hebben we kennis gemaakt, ze heeft ´´ja´´ gezegd met te willen helpen. Er zij meerder raakvlakken en overeenkomsten zoals stijl van schrijven, werkervaringen en, het belangrijkste, denk ik,…. het doel van het boekje. Ons beider streven is nu dat 1 april aanstaande, en dat is geen grap, het boekje klaar moet zijn voor de uitgever. We gaan contacten leggen met uitgevers, op zoek naar sponsoren èn plakken en knippen om tot de juiste vorm en lay-out te komen.

Verder zijn de voorbereidingen voor het ALS evenement in t Gooi 2010 serieus begonnen. Vanaf komende week heeft mn cv de aanvulling met 3 dagdelen vrijwilligerswerk voor de Stichting ALS Nederland.

Vrijdag een paar mails en telefonische contacten / evaluaties gehad i.h.k.v van de tv uitzending met het thema euthanasie vanuit huisartsenperspectief. Ik vind het een mooie en integere weergave van dilemma´s van huisartsen èn patiënten èn familie wanneer hij / zij de vraag krijgt tot het uitvoering willen geven aan de laatste wens van een patiënt. Het verleggen van grenzen werd ook integer en mooi weergegeven. Een niet dagelijks item, echter voor ongeneeslijk zieken met een grimmig ziekteverloop een onvermijdelijke overdenking en of besluit/wens. Zo ook voor mij.

De sneeuw is zo goed als ´´gesmolten´´ de straten worden beter begaanbaar, echter de wind voelt vandaag koud aan, vind ik, toen ik even een paar boodschappen ben wezen doen.

We zijn in het proces alweer en maand verder dan het consult aan het UMCU.
Het lopen zonder steun met beide handen is niet meer mogelijk. Het linkerbeen doet echt niets meer, het sleept mee bij het verplaatsen van a naar b. Mn stabiliteit haal ik uit de ortheses aan beide benen. Beiderzijds geven de armspieren ´tegengas´´ bij bepaalde dagelijkse handelingen door in een kramp te schieten, als bij een jas aantrekken bijvoorbeeld. Het douchen kost meer tijd daar de bewegingen van armen, romp, en benen tegen de zwaartekracht in veel energie vraagt.

Het weekend geen plannen, achterstand in kranten, weekbladen etc. bijlezen en niets doen .

woensdag 13 januari .
het kost wat aan energie, pecunia en tijd ……
voordat je besluit je klacht, wat je nimmer gewild hebt, op het buro van de directie van je zorgverzekeraar te laten bezorgen. Ben heel benieuwd naar de reactie op de inhoud van de vandaag per mailbericht gezonden gegevens èn de over en weer gezonden mails over de periode vanaf 26 november 2009 tot vandaag, incl een kopie van de update van de site dd 13 januari 2010

weekend + 11 en 12 januari 2010.
Geen gekke dingen gebeurd, alles gaat rustig zn gangetje. Na een reactie van de zorgverzekeraar, toch wel een beetje, ik citeer Pechthold, VERBIJSTERD....vwb de inhoud van dat mailbericht. nog maar even over nadenken hoe ik op die mail ga reageren, of niet.