.
3 oktober 2010.


Heerlijk .....na enkele weken .....weer onder de douche te kunnen zitten .
Immers, onder de douche stappen of staan is niet meer de realiteit.
Vandaag na een paar weken improviseren met ´poedelen´op de rolstoel, en haar wassen boven de wastafel, vandaag weer heerlijk kunnen douchen .
Het in hoogte verstelbare douchezitje biedt de mogelijkheid de transfer van rolstoel naar douchezitje en terug te maken. Weliswaar met hulp, maar die is sinds twee weken dagelijks beschikbaar. Nu de afhankelijkheid van hulp een feit is, wordt merkbaar dat de badkamer, conform de WMO richtlijnen, een jaar geleden functioneel is aangepast op de situatie toen . Mijn vraag en wens de nieuw te plaatsen badkamermuur circa 50 cm de kamer in te plaatsen is toen niet vervuld. Nu komen we, met minmaal 2 personen en een rolstoel, die 50 cm te kort. Het is wat krap, maar het lukt.

Nu het weer kouder en natter wordt buiten, merk ik dat het dagelijkse ´rondje om ´ niet meer dagelijks is en op ´sombere´dagen korter wordt. Dat betekent meer werkzaamheden binnenshuis. Het kritisch bekijken van video opnames is een van de dingen op mn lijstje ´TO DO´, net als het skippen van vele digitale foto´s. Immers met alle gemak maak ik vele foto´s die allemaal op de harde schijf belanden. Een beetje digitale foto is toch minimaal 1 mb en dan is een 30 GBschijf redelijk snel vol met alle gemaakte en geshopte foto´s sinds 2004. Ik heb met de verwijderen van de eerste foto´s weer ruim 2GB vrij gemaakt.

Vandaag , zondag 3 oktober 2010, heerlijk weer, lijkt wel voorjaar!.
Een middag om  een eindje gaan ´wandelen´. Met het zoeken en toch altijd wel weer vinden van een geschikte, niet te steile op- en afrit van een trottoir, een kopje koffie gedronken, in de zon, aan het strandje van Huizen. Vertrekkende zeilboten vanuit de aanloophaven naar het Randmeer zien ´manoeuvreren´ is en blijft een karakteristiek beeld voor dat stukje Huizen